Vinjett_72

Gimdalen 15 juni 2018.

Efter en vinter med otroligt mycket snö och en snabb snösmältning  till följd av det varma vädret var vattenståndet
i ån mycket högt. Runt 90 cm. över det normala genomsnittet. Nu är vattnet bara 3 cm. högre än samma dag förra året. Ett helt perfekt vattenstånd.
Kläckningarna av gul forsslända i Vakten förra lördagen var härligt att se. Ett gäng fiskare hade också ett mycket
bra fiske där och ett antal fina harrar fotograferades och återutsattes. Så nu hoppas vi på en bra fortsättning på säsongen.


 

September 2017
 

Nedan några rapportmail från ett par av våra gäster.  

Hej Christer.
Tack för fina daga i Gimdalen.

Fisket var både ock.
I Vaktströmmen gick vi tomma; Johan tappade en 35 cm vid den övre bron. Det gick större fisk och vakade sporadiskt i selet nedanför stenarmarna. inga hugg.

I Stavselforsen gick det bättre. Vid stenkistorna fick Johan tre fina harrar; 35, 37 & 40 com. Jag fick en på drygt 35 en bit lägre upp och några mindre.

Idag fiskade vi några timmar i Gruppselforsen. Fantastiskt fint. Vi fick fyra var av mindre slag. Johan fick också en liten öring. De tog både torrt och vått. Jag körde hjorthårsgeting med en liten PT # 16 som dropper. Fick på båda. Johan fick bra på en liten mörkgrå nattsländepuppa # 14.

Vi har haft det bra på alla sätt. Johans kommentar när vi gick mot bilen så J ”hit måste vi tillbaka, det finns så mkt ofiskat kvar att upptäcka”. Kul!

Vi ses igen.

Allt gott

Hälsningar

/Johan och Peter  Fiskade den 9-10 september.Torsdag eftermiddag-kväll provade vi nr 2 fast vi gick ifrån den södra sidan. Fisket var bra vi fick 3-4 fina harrar på 30.40 cm samt massa smått.
Fredag morgon provade vi vakten men det var stendött. På eftermiddag-kväll åkte vi till nr 4 och hade bra fiske högt upp i forsen, en harr på 40+ en del små öring och ett knippe harrar på 30.
Lördag morgon-eftermiddag provade vi nr 2 och nr 3 från norra sidan, nr 2 var iskall men nr 3 levererade hur mkt fisk som helst. Små öring och harr överallt. Vi tappade 3 fina harrar på 50 + och tog ett par runt 30-40.

Hälsningar
Mattias Rodehed


Hej,

Maria och jag vill tacka för fina dagar i Gimdalen:)
Vi fiskade alla sträckor utom 2:an och 3:an samt Idsjöströmmen. Roligt att de alla var olika till sin karaktär och höll fisk och gav oss olika utmaningar.

Vi hoppas på att få komma tillbaka till er!
Tack för fint värdskap och en trevlig miljö!

Anneli & Maria

Gimdalen 19 Juli 2017


 

Året började med högt vatten, men i dagsläget är det faktiskt 16 cm. lägre än förra året. Gula fors-sländor, baetis, bäcksländor och en och annan nattslända är i farten. Fisket börjar nu komma igång på allvar. Länken nedan går till en av våra gästers upplevelser under ett intensivt dygn. www.superpuppan.se  Här hittar du oss under "Gimån". Alltid kul med feedback.

Gimdalen 15 juni 2016


 

September och harrfiske, visst är det något speciellt ! Temperaturen i ån har gått ner från början av augustis nästan 20 grader till för harren mera behagliga 14. Vattet är lite lågt så sin vana trogen samlas harren gärna i små grupper på de lite djupare partierna av strömmen. Hittar man dessa platser har man ett många gånger givande fiske.
Det kan vara sparsamt med vak, men harren stiger ju gärna till en rätt fiskad torrfluga ändå.
Rapporten under länken nedan kan ge en uppfattning om hur septemberfisket kan vara. Du hittar oss under "Gimån" och Idsjöströmmen.  Tack, Viktor med sällskap för den.  www.superpuppan.se

Gimdalen 7 september 2016